Aston Martin heeft opnieuw een grote naam weten binnen te hengelen in zijn strijd om binnen afzienbare tijd kampioen te worden. Eric Blandin, hoofd aerodynamica bij Mercedes, zal volgend jaar de overstap maken naar het Britse team.

Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll heeft er geen geheim van gemaakt dat hij binnen afzienbare tijd wil strijden om de kampioenschappen in de Formule 1. In Silverstone wordt hard gewerkt aan een gloednieuwe fabriek met een windtunnel en Stroll wil daar het beste personeel neerzetten. Aston Martin heeft al enkele knappe koppen van andere teams vastgelegd, maar nu komt daar een nieuwe naam bij.

En dat is er niet zomaar een. Aston Martin kan volgend jaar namelijk rekenen op de diensten van Eric Blandin, de chief aerodynamicist van Mercedes. Blandin werkt al sinds 2011 bij Mercedes en werkte daarvoor nog voor Ferrari en Red Bull.

Lees ook: Stroll over ambities Aston Martin: ‘We hoeven geen titel te winnen’

“We kunnen bevestigen dat Eric Blandin volgend jaar voor Aston Martin zal werken”, laat een woordvoerder van het team aan Motorsport.com weten. “Het is nog niet bekend wanneer hij zal beginnen. De overgang van Mercedes naar Aston zal minnelijk verlopen.”

Blandin werkt voorlopig nog voor Mercedes en moet vanwege zijn overstap eerst met ‘gardening leave’, om te voorkomen dat hij belangrijke informatie met zich mee kan nemen. Het is de eerste keer dat Aston Martin een topman van het Mercedes-team binnen weet te halen. Wat zijn taak bij zijn nieuwe werkgever zal zijn, is nog niet bekend.