De CEO van Aston Martin, Andy Palmer, zou Max Verstappen graag aan de 24 uur van Le Mans zien meedoen met de nieuwe Aston Martin Valkyrie. De Nederlander is niet direct betrokken bij het hypercar-project, maar heeft er geen geheim van gemaakt dat hij het wel ziet zitten.

Max Verstappen liet recentelijk nog weten wel geïnteresseerd te zijn in deelname aan de iconische endurancerace, maar alleen in een team met zijn vader Jos. Laatst deed de Nederlander nog mee aan een virtuele 24 uur van Le Mans, welke na 12 uur gestaakt werd na problemen met de internetconnectie. En afgelopen zondag won Verstappen de virtuele 24 uursrace van Spa-Francorchamps samen met Lando Norris.

”Het is een voorrecht om via Red Bull een goede band met Max te hebben”, aldus Palmer tegenover Motorsport.com. ”Puur filosofisch of theoretisch zou ik het geweldig vinden om hem in Le Mans te zien rijden. Hij is niet formeel betrokken bij het project, maar het is zeker niet uitgesloten dat hij ooit mee zal doen. Dat is dan ook een gesprek wat we in de toekomst moeten houden, want hoe gaaf zou dat zijn?”, aldus de enthousiaste CEO.

De Aston Martin Valkyrie in actie op het circuit van Silverstone. Foto: Motorsport Images

Geslaagd project in Silverstone
Aston Martin en Red Bull hebben momenteel een financiële en technische samenwerking, waarbij de Aston Martin Valkyrie een voorbeeld van dat laatste is. Deze is namelijk in samenwerking met Red Bulls technisch directeur Adrian Newey ontwikkeld en ontworpen.

Vanaf 2020 wil Aston Martin met de Valkyrie mee gaan doen aan het World Endurance Championship, waar de 24 Uur van Le Mans onder valt. De Britse sportwagenfabrikant mikt daarbij ogenschijnlijk op seizoen 2020-2021, dat dan afgesloten wordt met de 24 Uur van Le Mans van 2021 als seizoensfinale.

Lees ook: Aston Martin en Red Bull met de Valkyrie naar Le Mans en WEC

De Valkyrie maakte tijdens het ‘James Bond-weekend’ in Silverstone, waar Red Bull mede door de sponsoring van Aston Martin met een Bond-livery op de auto’s reed, zijn eerste openbare meters op circuit. Onder toeziend oog van Verstappen, teamgenoot Pierre Gasly en 007 zelf: James Bond-acteur Daniel Craig. “Die eerste ronden van de Valkyrie waren de kers op de taart. Dat zijn momenten waar ik nog vaak aan zal terugdenken”, besluit Palmer.

Lees ook: Red Bull met 007 James Bond-livery in Silverstone