Het aantrekken van voormalig Ferrari-personeel heeft Aston Martin de expertise gegeven voor het Formule 1-motorproject dat het voor 2021 evalueert.

Dat stelt Aston Martins ceo Andy Palmer in gesprek met Autosport. “Ik weet zeker dat we de technische mogelijkheden hebben”, zegt hij over het realiseren van het motorproject dat het overweegt.

“Een aantal van de personeelsleden die we recentelijk hebben aangetrokken, zijn afkomstig van Ferrari, wat ons de vereiste kennis geeft om een Formule 1-motor te ontwikkelen.”

“Het gaat om mensen met ervaring met zowel de Formule 1- als straatauto-tak van Ferrari. Qua technische mogelijkheden hebben we nu een interessante mix in huis”, vertelt Palmer.

Zoals eerder aangegeven blijft het wel of niet doorzetten van de Formule 1-plannen een financiële kwestie voor Aston Martin, met nieuwe motorregels op de agenda voor 2021.

“De vraag blijft of de kosten dusdanig worden beperkt dat het betaalbaar is voor een bedrijf als Aston Martin. Dat is namelijk wel een verschil tussen ons en de grote jongens als Mercedes en Renault.”

Aston Martin ceo Andy Palmer met Red Bulls Christian Horner.

Palmer heeft eerder al aangegeven dat Aston Martin voor een motorproject zeer waarschijnlijk de handen ineen moet slaan met een motorspecialist als Cosworth, Ilmor of Ricardo.

Het eventuele motorproject van de Britse sportwagenfabrikant wordt verder vaak genoemd in verband met Red Bull, het team waar Aston Martin nu al technische partner van is en vanaf 2018 titelsponsor van wordt.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft al aangegeven ‘open te staan’ voor Aston Martins motorproject, afhankelijk van hoe de motorregels voor 2021 eruit komen te zien.

De FIA, Formula One Group, teams en motorfabrikanten zijn daar al enige tijd over in gesprek. De verwachting is dat er eind oktober of begin november meer duidelijkheid komt over de motorregels.