Aston Martin heeft het seizoen 2022 nog niet volledig opgegeven, maar is nu wel al vooral hard bezig aan de ontwikkeling van de bolide voor 2023. Het team hoopt daarmee ‘de concurrentie voor te blijven’, aldus teambaas Mike Krack.

Met al dertien races van de 22 achter de rug komt nu het moment voor sommige teams om zich al op 2023 te richten. Een van die teams is Aston Martin, waar de prestaties van de AMR22 tegenvallen en het dus hoopt om volgend jaar, met de komst van Fernando Alonso, er veel beter voor te staan.

“Hoewel we moeten blijven werken om de performance van de AMR22 te verbeteren, en we hebben nog een kleine groep die eraan werkt, hebben we onze focus al verlegd naar de AMR23”, geeft teambaas Mike Krack toe. “Onze focus ligt al een tijdje op de AMR23 omdat de auto direct goed moet presteren. Een nieuw seizoen en een nieuwe auto bieden ons de grootste kans om onze concurrenten voor te blijven.”

Lees ook: Massa waarschuwt Aston Martin: ‘Alonso kan echt een probleem zijn’

Aston Martin staat slechts negende bij de constructeurs met twintig punten. Volgens Krack heeft Aston Martin alle ingrediënten om te slagen, maar moet het vooral focussen op de prestaties van de bolide om echt successen te boeken. “De betrouwbaarheid is bijvoorbeeld een van onze sterke punten. We kunnen onder druk een betrouwbare auto leveren.’

“Maar,” voegt Krack meteen toe, “de auto was niet snel genoeg aan het begin van dit seizoen. We hebben geprobeerd om de rest in te halen, maar onze concurrenten hebben ook niet stilgestaan. Dit is onze grootste uitdaging geweest”, besluit de Duitser.