De Duitse autofabrikant Audi heeft bevestigd dat het voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft gecontracteerd, maar de Italiaan gaat volgens Audi niet aan autosport-projecten werken.

Een woordvoerder van Audi meldt aan de Deutsche Presse Agentur dat Domenicali, die in april van dit jaar vertrok bij Ferrari, per 1 november aan de slag gaat in Ingolstadt. “Maar de heer Domenicali gaat niet voor Audi Motorsport werken”, wordt daarbij benadrukt.

Domenicali gaat voor de afdeling ‘service en mobiliteit’ aan de slag, verklaart de woordvoerder van Audi, waarmee deze het al langer rondzingende gerucht weerspreekt dat Domenicali zich met Audi’s WEC-team – of zelfs een geheim Formule 1-project – gaat bezighouden.

De geruchten over een entree van Audi in de Formule 1 steken overigens eens per zoveel tijd de kop op en zijn – mogelijk door de aanstaande komst van Domenicali – recentelijk weer nieuw leven in geblazen, maar Audi heeft hier grotendeels afwijzend op gereageerd.

Via Twitter noemt de motorsportafdeling van Audi de geruchten ‘wederom ongefundeerde speculatie’ en benadrukt het ‘volledig geconcentreerd te zijn op het WEC, de DTM, de GT-racerij en de nieuwe Audi TT Cup’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.