De organisatoren van de Grand Prix van Amerika hebben Bernie Ecclestone het door hem gevraagde bedrag betaald om zich alsnog van een plekje op de racekalender van 2012 te verzekeren.

 

Het doorgaan van de race, die in het Texaanse Austin gehouden zal worden, stond op het spel door onenigheid over de financiën tussen de organisatie en Formule 1-opperhoofd Ecclestone. Ecclestone had de Amerikanen vorige week een deadline gesteld en ze verteld voor vandaag de knoop door te hakken, hetgeen ze uiteindelijk dus hebben gedaan door eieren voor hun geld te kiezen.

 

Organisator Red McCombs deelt via een persbericht namelijk mede dat hij en de zijnen Ecclestone het gewenste bedrag hebben doen toekomen: “Bernie heeft de cheque voor de Grand Prix van Amerika vandaag ontvangen”, zo verklaart hij.

 

McCombs vervolgt zijn verklaring door Ecclestone, de staat Texas, het plaatselijke bestuur, de bevolking en alle racefans te bedanken voor hun steun en aanmoedigingen. Mede-organisator Bobby Epstein voegt daar nog aan toe dat alle investeerders altijd in het project – en de daarbijbehorende mogelijkheden die het de regio biedt – zijn blijven geloven.

 

Epstein benadrukt verder dat alle organisatoren erg gelukkig zijn dat de ze de Formule 1 naar Texas kunnen halen en dat de constructie van het Circuit of the Americas met directe ingang voortgezet zal worden.