Bij race-organisator Bobby Epstein lijdt het geen twijfel dat het Circuit of the Americas in het Texaanse Austin op tijd af komt om de race in 2012 ook daadwerkelijk te houden.

 

De Grand Prix van Amerika te Austin stond enige tijd op de tocht wegens gedoe om geld en de constructie verliep naar verluidt niet zonder problemen en was zelfs tijdelijk stilgelegd. Nu de race definitief op de kalender staat voor 2012, kan de aanleg van de baan en infrastructuur echter vervolgd worden.

 

Mede-organisator Epstein heeft er vertrouwen in dat alles op tijd af zal zijn: “De mensen die de constructie op zich nemen, zeggen dat het ze gaat lukken”, benadrukt hij ten overstaan van de Statesman, een krant uit Austin die het project op de voet volgt.

 

Epstein beklemtoont ook nog maar eens dat de Grand Prix in financieel opzicht veel zal bijdragen aan de stad en streek. “Ik verwacht dat de race de plaatselijke economie in de komende vijftien jaar zo’n drie tot zes miljard dollar gaat opleveren.”

 

Matthew Payne van de sportcommissie en het toerismebureau van Austin, denkt eveneens dat er veel te winnen valt voor de regio. Volgens hem is het echter wel belangrijk dat de eerste race gelijk een succes wordt. “Je hebt immers maar een kans om een goede eerste indruk te maken”, weet hij.