De Formule 1 maakt in 2014 een extra stop in Azië. De sportkoepel van Thailand bereikte in Singapore een principeakkoord met Bernie Ecclestone voor een Grand Prix in 2014.

De directeur van de sportkoepel, voluit Sports Authority of Thailand, Kanokphund Chulakasem, onderhandelde samen Red Bull voor de race met Ecclestone. Chaleo Yoovidhya, een van de medeoprichters van de energiedrankjesfirma, is Thai.

In de krant Bangkok Post vertelde Chulakasem kort over de deal. “Het wordt een stratenrace zoals in Singapore en Monaco. Net als de Grand Prix in Singapore wordt dit een nachtrace”, aldus de directeur van de sportkoepel.

De onderhandelingen zijn nog niet afgerond omdat de prijs van het organiseren van de race nog moet worden vastgesteld. Het Ministerie van Toerisme en Sport zal garant staan voor zestig procent van de kosten. De rest zal moeten worden opgehoest door bedrijven als Red Bull en Singha, een Thais biermerk.

Foto: Chaleo Yoovidhya (rechts), mede-eigenaar van Red Bull, sloot in Singapore samen met Yoovidhya een principeakkoord met Ecclestone.