*

Barcelona wil Spaanse GP niet rouleren

Rob van Gameren

Rob van Gameren

19 december 2012 16:23

Barcelona wil Spaanse GP niet rouleren
Racepictures

Circuitbaas van Barcelona, Vincente Aguilera, is niet van plan om de Spaanse Grand Prix te ‘delen’ met Valencia. Het idee is om de twee circuits om het jaar de GP te laten organiseren, naar het voorbeeld van de Nürburgring en Hockenheim.

Tegen de Spaanse kranten AS en El Mundo Deportivo zegt Aguilera dat hij tot 2016 de Spaanse race in Barcelona wil organiseren. “Wij hebben een contract tot 2016 en zijn in onderhandeling om dat te verlengen tot 2020”, zegt hij.

De circuitbaas ziet het idee om de GP’s te laten rouleren niet zitten. “Valencia heeft zijn eigen afspraken met Ecclestone. Daar kunnen wij niets over zeggen. Maar wij zien niets in het plan”, aldus Aguilera. Valencia zou net als Barcelona ook niet willen rouleren. Aguilera zegt dat die voornemens hem niet bekend zijn.

De opbrengsten van het raceweekend in Barcelona zouden160 miljoen euro opleveren. De afgelopen jaren zijn de faciliteiten op en rond het Catalaanse circuit flink verbeterd. Ook dit jaar is er weer een miljoen euro ingepompt. Vice-voorzitter van de Provinciale Staten in Barcelona Alberto Díaz Fernández zegt dat de verbeteringen op en rond het circuit Spanje economisch ten goede komt.

De Spaanse GP in 2013 staat gepland op 12 mei. Tot op heden verzorgden Barcelona en Valencia respectievelijk 22 en 5 keer een Grand Prix.