Rubens Barrichello kan de Formule 1 maar niet loslaten. De huidige IndyCar-coureur kondigde laatst al aan graag terug te keren in de koningsklasse en biedt nu ook openlijk zijn diensten aan bij Lotus.

Lotus heeft een vacature voor komende zondag, want vaste coureur Romain Grosjean is voor één race geschorst omdat hij door de FIA verantwoordelijk is gehouden voor de gevaarlijke startcrash van afgelopen zondag.

In reactie daarop liet Lotus-teambaas Eric Boullier gisteren optekenen dat de Belg Jérôme d’Ambrosio, de testrijder van het team, de meeste kans heeft om in Monza in te mogen stappen, al maakte hij nog wel het voorbehoud dat het team eerst met hem wil spreken en liet hij verder doorschemeren dat het team zich ervan bewust is dat er veel goede coureurs momenteel zonder Formule 1-zitje zitten.

Één van die coureurs is Barrichello. De Braziliaan is de meest ervaren Formule 1-coureur ooit, maar lijkt de sport nog altijd te missen en zijn recordaantal van 322 Grand Prix-deelnames nog te willen opkrikken.

Door zijn fans via Twitter gevraagd of hij eventueel komend weekend in wil stappen bij Lotus, geeft Barrichello namelijk een zeer duidelijk antwoord: “Als Lotus me belt, dan zeg ik JA”, schrijft de coureur die voor komend weekend geen IndyCar-race op het programma heeft staan.

Of Barrichello echt een kandidaat is om Grosjean te vervangen, is niet duidelijk. Maar het spreekt uiteraard niet in zijn ervaring dat hij over een enorme ervaring beschikt en met elf zeges achter zijn naam een bewezen racewinnaar. De Grand Prix van Italië heeft hij overigens al drie keer gewonnen, wat misschien ook nog wel in zijn voordeel kan pleiten.

Wie volgens Motorsport-Total ook nog een kandidaat is, is de voormalige Force India-coureur Adrian Sutil. De Duitse publicatie zegt van Boullier te hebben vernomen dat Sutil rond de twintig procent kans heeft voor het team te mogen invallen. Opvallend, want Sutil is afgelopen winter (voorwaardelijk) veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan Lotus-kopstuk Eric Lux, die hij na de Grand Prix van China in een nachtclub met een glas in zijn nek zou hebben gestoken.

Ook de Spanjaard Jaime Alguersuari is tot slot nog genoemd als mogelijke vervanger van Grosjean. Alguersuari reed sinds medio 2009 voor het team van Toro Rosso, maar kreeg geen nieuw contract voor 2012 en is momenteel werkzaam als testrijder voor Pirelli.