Williams-coureur Rubens Barrichello hoopt dat een aantal aerodynamische verbeteringen aan de FW33 hem in Spa kunnen helpen om een puntenfinish te realiseren.

Technisch directeur Sam Michael legt uit wat er voor de Grand Prix van België aan de FW33 veranderd is: “We nemen nieuwe achtervleugels mee en hebben ook wat aanpassingen aan de diffusor gemaakt. We gaan deze nieuwe onderdelen tijdens de vrije trainingen evalueren.”

Aan Barrichello de eer om dat laatste te doen. De Braziliaan hoopt dat de doorontwikkelingen zich gaan uitbetalen: “Het zou mooi zijn als de updates ons een betere kans geven om in de punten te eindigen”, zegt de coureur die met een schamele score van vier op de zeventiende plaats in het WK staat.

Barrichello, de meest ervaren coureur ooit, weet bovendien dat het weer verraderlijk kan zijn op het circuit van Spa-Francorchamps. “Dat is meestal zo, maar ik heb onder dat soort omstandigheden ook mijn eerste poleposition ooit gehaald op Spa”, herinnert hij zich. “Spa is een heel speciaal circuit, waar je het je niet kan veroorloven om te verslappen. Ik hou er wel van. Het is een baan voor echte coureurs.”

Teamgenoot Pastor Maldonado is een debutant en gaat dus voor het eerste met een Formule 1-auto op het in de Ardennen gelegen circuit aan de slag, al kent hij het al wel uit andere kampioenschappen: “Ik heb hier eerder in mijn carrière een paar belangrijke resultaten geboekt en ik schaar Spa onder mijn favoriete circuits”, vertelt hij.

“Het raceweekend in België is altijd erg leuk en ik heb er veel zin in. Ik ga mijn best doen om onze resultaten uit de voorgaande races te verbeteren.”