Voor Rubens Barrichello lijdt het geen twijfel dat Williams volgend jaar beter zal presteren dan in 2011. Of hij dan nog voor het team rijdt is – zoals bekend – een andere vraag.

Hoewel zijn positie bij Williams op de tocht staat, laat Barrichello in interview met Autosport toch optekenen dat hij er zeker van is dat de formatie uit Grove komend seizoen beter zal presteren dan in de huidige jaargang, waarin tot op heden slechts vijf punten gescoord zijn.

“Qua motor, structuur binnen de organisatie en motivatie zal alles volgend jaar veel beter zijn”, voorspelt de 39-jarige coureur, die zelf vier van Williams’ vijf punten voor zijn rekening heeft genomen.

“Ik weet niet of Williams volgend jaar ook een auto heeft die races kan gaan winnen, maar ik geloof wel heilig dat de bolide van 2012 echt enorm veel beter zal zijn.”

Volgens de ervaren Braziliaan is het grootste probleem van Williams dit jaar geweest dat er op technisch vlak een tijd lang geen duidelijke leider was: “Het heeft, na het vertrek van een aantal mensen, echt een maand of drie á vier geduurd voordat dit gat werd opgevuld , zegt hij.

“Inmiddels zijn al die mensen goed in het team geïntegreerd en hebben ze alles aan de huidige auto gedaan wat ze konden doen om deze slechte auto te verbeteren, dus nu richt iedereen zich volledig op de nieuwe bolide.”

Concreet nieuws omtrent Barrichello’s toekomst bij Williams is er overigens nog steeds niet, behalve dat Williams-aandeelhouder tegenover het Duitstalige SpeedWeek heeft aangegeven dat er voor het eind van deze week bekend wordt gemaakt wie er in 2012 voor het team gaan rijden. Als dat daadwerkelijk zo is, heeft Barrichello dus nog voor zijn thuisrace van komend weekend uitsluitsel.