Drie ronden reed Caterham vandaag. Eén voor Kamui Kobayashi, twee voor Marcus Ericsson.

Natuurlijk is het nog maar vrijdag en natuurlijk zeggen tijden nog niks, maar als je überhaupt geen tijden rijdt, sta je toch echt al met 1-0 achter. Debutant Marcus Ericsson bekijkt het echter van een positieve kant: “Laten we hopen dat we nu meteen alle problemen van het weekend achter de rug hebben.”

Die problemen begonnen voor de Zweed in de ochtend met een elektrisch probleem. “Mijn auto viel in de eerste ronde eigenlijk al meteen stil”, aldus Ericsson. “Ik wist de auto gelukkig terug te brengen naar de pits, waar ze het probleem onderkenden en op wisten te lossen voor de tweede vrije training. Toen viel ik direct weer stil door een lek in de hydraulica. Met de motoren van nu kost je dat helaas een hele sessie om dat op te lossen.”

“Ik blijf echter optimistisch. We wisten op voorhanden dat we, ondanks de relatief goede betrouwbaarheid in Bahrein, echt nog wel de nodige problemen zouden kennen. Het team doet er alles aan om de auto rijklaar te maken en ik ben er klaar voor als dat het geval is.”

Kamui Kobayashi
Ook Kamui Kobayashi had zich zijn rentree op Albert Park vast zonniger voorgesteld. De Japanner zag zijn vrijdag stranden toen een brandstoflek de kop op stak en en passant een brandje veroorzaakte onder de motorkap. “De vlammen waren echter snel gedoofd, maar we wisten wel meteen dat het einde oefening was”, aldus een teleurgestelde Kobayashi.

“Ik blijf echter positief over de kansen van morgen en die van zondag. We zijn weliswaar een klein team, maar iedereen werkt net zo hard als de collega’s bij de grotere teams. Als we de komende twee dagen de betrouwbaarheid van Bahrein weten de vinden, kan het best nog een goed weekend worden.”