Beitkse Visser maakt in 2012 haar debuut in de Formule-racerij. De bijna zeventienjarige Nederlandse gaat in het Duitse ADAC Formula Masters kampioenschap aan de slag.

 

Visser gaat komend seizoen rijden voor Motopark Academy, het team waarvoor vorig jaar de uiteindelijke nummer één en twee van het kampioenschap voor uitkwamen.

 

Het maken van de overstap van de karts, waarin ze zeer succesvol was, naar de ADAC Formula Masters was een logische keuze, zo legt Visser uit: “Dit is een kampioenschap met een vol en competitief startveld. In veel andere landen zie je toch wel dat het startveld in de opstapklassen de laatste jaren is uitgedund, maar daar is in Duitsland en de Formula Masters geen sprake van, en dat is belangrijk.”

 

2012 wordt voor Visser in de eerste plaats een leerjaar, zo benadrukt ze: “Zo zie ik het wel, want het is toch mijn eerste jaar in de Formule-racerij, maar het zou natuurlijk wel zo mooi zijn om toch goede resultaten te behalen”, blijft ze realistisch en ambitieus tegelijk.

 

De ADAC Formula Masters moeten namelijk als opstapje dienen om de autosportladder – op termijn – verder te beklimmen: “Voor verder in de toekomst kijk ik namelijk toch wel naar de Formule 3. Ik denk dat dat na de Formula Masters op termijn de volgende stap moet zijn.”

 

In de ADAC Formula Masters krijgt Visser overigens een 1.6 liter Dallara-Volkswagen tot haar beschikking. Onbekend is deze bolide niet meer voor haar, want ze heeft er al mee mogen testen voor Motopark.

 

Vergeleken met een kart was het even een beetje omschakelen, maar ook weer niet heel veel: “Deze auto is immers een stuk groter en gaat een stuk sneller op de rechte stukken, dus het is toch wel een heel ander gevoel, maar fysiek is het besturen van een kart zwaarder”, constateert ze. “Het enige wat echt wennen is, zijn de krachten die vrijkomen op je nek”, vertelt de al hard in training zijnde Visser.

 

Deze eerste kennismaking met haar nieuwe team is overigens ook goed bevallen: “Het is een professioneel en ervaren team”, zo kan ze inmiddels mededelen. “De samenwerking met de monteurs liep tijdens de eerste tests heel fijn. Ik ben blij dat ik bij dit team terecht gekomen ben, want ze hebben al veel coureurs gevormd en ik weet dat ik nog veel te leren heb.”

 

Visser blijft komend jaar overigens ook nog actief in het karten. Hoewel ze zich primair op de ADAC Formula Masters zal richten – met vooral races in Duitsland en Oostenrijk, maar ook één in Nederland – wil ze ‘voor zover het mogelijk is’ ook blijven karten in races voor de KZ1 World Cup en de WSK-serie.