Felipe Nasr reed namens Sauber een goede race en finishte uiteindelijk als twaalfde. Marcus Ericsson kwam daarentegen niet verder dan P17.

Felipe Nasr zorgde op zaterdag al voor en kleine opsteker binnen het team van Sauber door zijn bolide naar Q2 te sturen. Een dag later geeft hij dat optreden met een prima race een passend vervolg, al blijft een beloning in de vorm van punten uit.

“Uiteindelijk zaten we dicht bij de punten, maar helaas niet dicht genoeg”, meldt Nasr na de race. “Desondanks ben ik tevreden met mijn race. Ik heb hard gevochten en ik denk dat we zowel op de baan als met de strategie het maximale eruit hebben gesleept.”

Ericsson
Marcus Ericsson laat optekenen dat hij vooral veel problemen met de banden had: “We hadden gedacht dat ze langer mee zouden gaan dan uiteindelijk het geval was, waardoor we over moesten stappen op een twee- in plaats van éénstopper.”

“Ik kreeg mijn banden desondanks geen moment op arbeidstemperatuur, waardoor mijn tempo niet om over naar huis te schrijven was. Pas tegen het eind van de race, toen de temperaturen wat daalde, kreeg ik wat meer feeling met de banden.”