Oud-eigenaar Bernie Ecclestone overweegt om een bod te doen op het circuit van Interlagos, in Brazilië. Het circuit is nu nog eigendom van de gemeente São Paolo, maar wordt misschien geprivatiseerd.

Ecclestone heeft laatst met de burgemeester van São Paolo, Joao Doria, gesproken over de verkoop van het circuit. Autosport.com meldt dat de relatie tussen de twee erg goed is en er een tweede gesprek over de toekomst van Autódromo José Carlos Pace op de planning staat. Doria wil de Grand Prix van Brazilië graag op Interlagos behouden en is erop gebrand om de huidige overeenkomst tot 2020 met tien jaar te verlengen. De plannen verkeren nog in een vroeg stadium.

Brazilië verkeert op dit moment in een financiële crisis, waardoor de overheidsmiddelen onder druk staan. Er wordt daarom geld ingezameld via privatisering van onroerend goed. Het circuit hoort hier ook bij. Interlagos heeft sinds 1973 al 34 Grands Prix georganiseerd, maar de faciliteiten zijn verouderd en aan vervanging toe.

Felipe Massa, de enige overgebleven Braziliaanse Formule 1-coureur dit seizoen, denkt dat het goed is dat iemand iets moois van het circuit wil maken. “Bernie (Ecclestone, red.) is een goede gast”, vindt Massa. “Hij koopt niet iets zonder dat hij gelooft dat het goed is. Als hij geïnteresseerd is, vind ik dat helemaal oké.”