Carlos Sainz verlaat Rusland als ‘best of the rest’. De Spanjaard eindigde op de zesde plaats, achter de topteams. Terwijl de vierde plaats in het constructeurskampioenschap McLaren bijna niet meer kan ontglippen, begrijpt Sainz zijn bolide steeds beter. “Dit circuit ligt onze wagen niet echt, toch zijn we erin geslaagd ‘best of the rest’ te zijn.”

Carlos Sainz deed gisteren zijn beklag over een gebrek aan zendtijd voor het middenveld. ‘Dan maar meestrijden aan de kop van de wedstrijd’ moet hij gedacht hebben, want de Spanjaard ging bij de start voorbij Bottas naar plek vier. “Ik had een goede start. Dat was nodig om wat op tv te komen”, zegt Sainz al lachend aan Sky Sports. “Het was goed even met Mercedes te strijden.”

© Motorsport Images

Lees ook: Sainz ontevreden over tv-uitzendingen: ‘Gebrek aan zendtijd middenveld is frustrerend’

Na enkele ronden moest Sainz Bottas opnieuw voorlaten. “Ik heb het Bottas bewust niet te moeilijk gemaakt, omdat ik daarmee teveel tijd zou verliezen”, legt de Spanjaard uit. “We missen een halve seconde om een Mercedes achter ons te houden”, schetst Sainz het snelheidsverschil tussen zijn oranje MCL34 en de Zilverpijlen. “Nadien moest ik de banden zien te managen en was de strategie zeer belangrijk, en die hebben we goed uitgevoerd.”

“Alles bij elkaar ben ik zeer tevreden”, gaat Sainz verder, “ik leer de wagen steeds beter begrijpen, en doorheen het seizoen slaag ik erin meer en meer uit de wagen te halen.” Zo blijft het team uit Woking volgens Sainz stappen zeggen. “Dit circuit lag onze wagen niet echt, maar toch we zijn erin geslaagd ‘best of the rest’ te zijn”, besluit hij.

Lees ook: Leclerc na teamorderproblemen: ‘Ik blijf het team vertrouwen’