Jules Bianchi rijdt ook volgend jaar bij Marussia. Het team maakte zojuist bekend dat het zich van de diensten van de Fransman verzekerd heeft.

De bekendmaking komt niet als een verrassing, aangezien Marussia volgend jaar gebruikmaakt van Ferrari-motoren. Bianchi maakt deel uit van Ferrari’s opleidingsprogramma en vervult als zodanig de rol van bruidsschat.

Hoewel Bianchi stiekem had gehoopt promotie te kunnen maken naar een beter team, is hij blij er volgend jaar weer bij te zijn. “Het seizoen is goed begonnen en hoewel de uitdagingen sindsdien groter geworden zijn, is Marussia een goed team om mijn carrière voort te zetten””, zegt de coureur.

Ook teambaas John Booth is in zijn nopjes met de contractverlenging. “Voor het volgende seizoen is continuïteit op het rijdersvlak belangrijker dan ooit”, stelt de Brit. “In Jules hebben we daarvoor de juiste man. Hij begon het seizoen na slechts twee dagen te hebben getest, maar hij heeft het goed opgepikt en we zijn heel blij met hem.”

Verder stelt Marussia dat het binnenkort zijn rijdersbezetting voor volgend jaar bekend zal maken. Naar alle waarschijnlijkheid tekent ook Max Chilton bij: zijn vader is een belangrijke aandeelhouder in het team. Tegen Formule 1.nl vertelde Chilton onlangs al ‘vrijwel zeker’ te zijn dat ook hij in 2014 Marussia-coureur is.