Adrian Sutil is dit seizoen nog niet op veel complimenteuze opmerkingen over zijn Sauber C33 te betrappen geweest en daar komt dit weekend vermoedelijk geen verandering in.

De Duitser eindigde vanmorgen als zeventiende en kwam in de middagsessie tot de dertiende tijd. “De auto is nog steeds lastig onder controle te houden, zowel hij het remmen als het optrekken”, zegt Sutil. Aangezien dat nu ongeveer de definitie van autoracen is, moet het vandaag een hele klus zijn geweest voor Sutil. “Ik raakte zelfs even de muur”, geeft de coureur toe. “In bocht vijf brak de auto aan de achterkant plotseling uit en ging het even mis. Mijn schuld, de banden waren nog niet goed warm.” Het betekende wel een vroetijdig eind van de training voor Sutil, al reed hij toch nog 33 ronden.

Teamgenoot Esteban Gutierrez had het iets makkelijker. “Het viel inderdaad niet tegen”, zegt de Mexicaan. “Vanmorgen hebben we tijdens de training een paar dingen aan de auto veranderd waar hij almaar beter van werd, maar over de middatraining valt eigenlijk niet veel zinnigs te zeggen. Ik heb maar een paar ronden op slicks gereden.” Daarin was Gutierrez iets langzamer dan Sutil, maar belangrijker zal zijn dat hij in de droge ochtendtraining maar liefst zes tienden sneller was dan zijn teamgenoot. “Als het zaterdag in de kwalificatie ook zo gaat dan zie ik het best zonnig in.”