De Grand Prix van Oostenrijk houdt de gemoederen bezig, zeker nu duidelijk is geworden dat Max Verstappen zijn zegen behoudt en Charles Leclerc tweede blijft. Teambaas Mattia Binotto van Ferrari is het niet eens met het besluit van de stewards om Verstappen niet te bestraffen.

Lees ook: Geen straf voor race-winnaar Verstappen

“Ik wil Max graag feliciteren met zijn overwinning”, toont de Zwitser allereerst zijn sportieve kant. “Charles (Leclerc, red.) heeft ook een hele goede race gereden.” Om daarna inhoudelijk op de beslissing in te gaan.”Wij zijn het niet eens met de beslissing, maar respecteren het wel. We vinden het niet terecht, maar het is de beslissing van de stewards.”

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

In theorie zou Ferrari nog tegen de beslissing in beroep kunnen gaan, maar dat gaat het team niet doen. “We denken dat het niet goed zou zijn voor de sport. Dat we deze straf accepteren is goed voor de sport, ook naar de fans toe.” Binotto voegt tevens een advies toe om de Formule 1 spannender te maken. “Goede wedstrijden heb je als er niet een wagen die er tussenuit steekt. Dat was dit weekend het geval en we hebben daarom een mooie strijd gezien.”

Lees ook: Verstappen over actie op Leclerc: ‘Dit is hard racen, anders kunnen we beter thuisblijven’