*

Bottas: ‘Ben wel weer eens aan een klinkend resultaat toe’

Daan de Geus

Daan de Geus

20 september 2018 16:07

Bottas: ‘Ben wel weer eens aan een klinkend resultaat toe’

Valtteri Bottas kan naar eigen zeggen wel weer eens een goed resultaat gebruiken, want dat is volgens de Finse Mercedes-coureur al ‘te lang geleden’.

“Het is nu al bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst een race won”, doelt Bottas in gesprek met Autosport op de meest recente Grand Prix van Abu Dhabi, de seizoensafsluiter van 2017. Zeges zijn dit jaar vooralsnog uitgebleven voor Bottas, die eerder dit seizoen wel een paar races had kunnen winnen, maar daar door pech naast greep.

Na een goed begin van 2018 lijkt Bottas in verhouding tot teamgenoot Lewis Hamilton ook weer wat af te zakken in de tweede seizoenshelft. “Het is moeilijk om hem te verslaan, maar dat was altijd al zo. Lewis is nu aan een geweldige reeks bezig en vecht nog vol voor het kampioenschap, terwijl ik daar niet echt meer om meedoe”, erkent hij.

“Ik wil er nog wel het maximale uithalen. Ik denk dat dat de derde plek is, dat is nu mijn doel”, verkondigt Bottas, die verder dus erkent dat hij wel aan een goed resultaat toe is. “Ik kan dat inmiddels wel gebruiken. Ik blijf daarom ook mijn best doen zo goed mogelijk te presteren.”

Dat het al zo lang geleden is sinds zijn laatste zege en het ook dit tweede halfjaar al een tijdje minder loopt, merkt Bottas ook aan zijn zelfvertrouwen. “Ook daarom zou het goed zijn een klinkend resultaat te behalen.” In mentaal opzicht heeft hij het namelijk moeilijker dan begin dit jaar: “Want toen had ik echt nog het gevoel om de titel te vechten.”

Bottas stelt zich daarom ten doel zichzelf concrete doelen te stellen. Behalve de derde plek in het WK – Bottas staat momenteel vierde met 171 punten, drie minder dan zijn als derde geklasseerde landgenoot Kimi Räikkönen – staat er ook zaterdags nog wat op het spel: in het kwalificatieduel met Hamilton staat hij met zes races te gaan 10 – 5 achter.

Lees meer over

Bottas Mercedes