Valtteri Bottas denkt bij Mercedes een goed duo te kunnen vormen met Lewis Hamilton. Bottas is de vervanger van Nico Rosberg, met wie Hamilton een tumultueuze relatie had.

“Ik ken Lewis natuurlijk al een beetje, want we racen nu al een aantal seizoenen tegen elkaar”, vertelt Bottas. “Ik zal hem nu wel beter leren kennen en ga er wat het rijden en werken als een team betreft vanuit dat we een goed duo kunnen vormen.”

“Lewis is natuurlijk meer ervaren dan ik ben, maar ik denk dat we samen goed werk kunnen doen voor dit team. Ik twijfel er niet aan dat we goed zullen samenwerken, informatie zullen delen en elkaar hopelijk pushen en beter maken.”

“Voor het team zou dat natuurlijk alleen maar goed zijn. Het is immers een teamsport”, benadrukt Bottas, die zegt veel respect te hebben voor zijn nieuwe teamgenoot. “Iedereen weet verder hoe snel hij is. Hij zal daardoor een geweldige graadmeter voor me zijn.”

Ten overstaan van Sky Sports voegt Bottas er nog aan toe dat hij ‘vanaf de eerste race alles zal geven’. “Ik weet wat ik kan en als ik doe waartoe ik in staat ben, zal ik erg dicht op Lewis zitten”, voorspelt de Fin.

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het, na vier jaar met Williams, nu tijd voor Bottas om de volgende stap te zetten en te laten zien dat hij om zeges en titels kan vechten. “Wij hebben in ieder geval het volste vertrouwen in hem, dat is ook waarom we deze winter onze pijlen op hem hebben gericht.”

De 27-jarige Bottas heeft, zo meldt de BBC, bij Mercedes een contract voor één jaar getekend, met een optie om deze deal te verlengen.