*

Bottas: ‘Ferrari-geruchten waren storend’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 augustus 2015 09:46

Bottas: ‘Ferrari-geruchten waren storend’
Racepictures

Williams-coureur Valtteri Bottas heeft naar eigen zeggen last gehad van de geruchten over een transfer naar Ferrari. De Fin vindt het fijn dat er duidelijkheid is, nu Ferrari door gaat met Kimi Räikkönen.

“Het is fijner voor Kimi, voor Williams en voor mijzelf dat er nu een einde aan de geruchten is gekomen”, vindt Bottas. “Nu wordt er immers niet meer gespeculeerd, maar gaat het weer gewoon om feiten. De afgelopen tijd is namelijk veel gezegd en geschreven wat niet waar was.”

“Dat Räikkönen bij Ferrari blijft, bewijst dat ook wel”, zegt Bottas, die alle speculatieve berichtgeving ‘onnodig’ vond. “Het heeft mijn relatie met Williams ook geen goed gedaan”, aldus de coureur die lange tijd als dé kandidaat gold om zijn oudere landgenoot op te volgen.

Naar verluidt werd er achter de schermen door Ferrari en Williams onderhandeld over een afkoopsom voor Bottas, op wie Williams een optie voor 2016 heeft. Daardoor had Bottas het team sowieso niet zomaar kunnen verlaten in het geval Ferrari toch had besloten afscheid te nemen van Räikkönen.

Zelfs nu een overgang naar de Scuderia geen optie meer is, moet er volgens Bottas’ manager Didier Coton nog het één en ander geregeld worden met Williams. Volgens Bottas is er van zijn kant niet heel veel haast: “Maar het is natuurlijk wel fijn om vroeg duidelijkheid te hebben.”

Volgens Motorsport.com gaat het er bij de huidge gesprekken tussen Williams en het management van de coureur vooral om of hij voor 2016 bijtekent of voor een langere periode. Bottas hoopt zelf ondertussen op ‘een iets snellere auto’ voor 2016, maar vertrouwt erop dat Williams hem dat kan geven.