Valtteri Bottas zal ‘niet in paniek raken’ als blijkt dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton in het begin sneller is, net zoals hij zijn hoofd niet op hol laat brengen door de druk van een Mercedes-zitje.

Dat verklaart Bottas, die de overstap heeft gemaakt van Williams naar het kampioenschapsteam van de Duitse automaker, in interview met het Duitse Sport Bild.

“Wat in ieder geval zeker is, is dat ik niet op zal geven in de teamstrijd met Hamilton. En ik zal ook niet in paniek raken als Lewis in het begin sneller is. Al moet ik er gelijk vanaf de eerste race staan”, weet Bottas. “Ik ga er daarbij vanuit dat ik snel zal leren”, zegt hij over het wennen aan zijn nieuwe team.

In Hamilton heeft Bottas daarbij een geweldige – en nuttige – maatstaf naast zich, stelt hij. “Het wordt interessant te zien hoe hij de auto afstelt en hoe zijn rijstijl precies is. Ik krijg de kans een drievoudig wereldkampioen van dichtbij in actie te zien. Dat niet benutten, zou dom zijn.”

Bottas is van zins het hoofd koel te houden mocht Hamilton in het begin sneller zijn.

Geluk
Bottas erkent daarbij nog maar eens dat hij ‘geluk heeft gehad’ dat wereldkampioen Nico Rosberg eind 2016 besloot met pensioen te gaan. “Het is altijd mijn doel geweest in een WK-waardigde auto te rijden en dankzij Nico is dat nu mogelijk.”

Hoewel er genoeg voorbeelden zijn van coureurs die een kans bij een topteam niet wisten te verzilveren, is Bottas er van overtuigd dat hij op het gewenste niveau kan presteren. “Ik heb ook niet het gevoel onder meer druk te staan dan anders”, vertelt hij.

“Ik heb een bijzondere kans gekregen om met de beste auto in de Formule 1 te racen. Ik heb meer te winnen dan te verliezen”, zo bekijkt hij het van de positieve kant.