*

Bottas heeft ‘plan’ om Hamilton te verslaan in 2020

Laurens Stade

Laurens Stade

15 november 2019 11:15

Bottas heeft ‘plan’ om Hamilton te verslaan in 2020
Motorsport Images

Valtteri Bottas zegt dat hij een plan heeft om Lewis Hamilton volgend seizoen te verslaan in de strijd om de wereltitel. De Fin heeft geen interesse in ‘mind games‘ zoals Nico Rosberg in 2016 en wil zich vooral concentreren op het constant verslaan van Hamilton. 

Valtteri Bottas begon het seizoen sterk met een overtuigende zege in Australië, maar hij moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. ”Ik heb niet elke race mijn absolute topniveau behaald”, erkende de Fin onlangs nog. Bottas zegt dat hij een plan heeft om volgend jaar Hamilton te verslaan in de strijd om de wereldtitel, maar hij heeft geen interesse in ‘mind games‘, zoals Nico Rosberg deed in 2016 toen hij de wereldtitel veroverde.

”Dat verveelt me nu al want iedere coureur is anders”, zegt Bottas tijdens de persconferentie in aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix. ”Ik ben mezelf, en niet Nico. Natuurlijk heb ik altijd plannen met verschillende manieren waarop ik mijn doel wil bereiken, namelijk het kampioenschap. Dat vereist uiteraard dat ik mijn teamgenoot moet verslaan, maar ook veel andere coureurs”, aldus Bottas.

Lees ook: Bottas: ‘Heb niet elke race mijn absolute topniveau behaald’

Constant verslaan
Bottas heeft met zijn tweede plaats in het kampioenschap zijn beste resultaat tot nu toe behaald. De 30-jarige Fin gelooft dat hij zich moet concentreren op het constant verslaan van Hamilton als hij kampioen wil worden. ”Ik doe liever het woord op dan naast de baan. Als ik mijn prestaties kan volhouden en al mijn energie steek in mijn eigen prestaties, dan heb ik een goede kans. Als ik mijn energie ga verspillen aan iets anders, dan kan dat mijn gedachten van het rijden weghalen.”

”Ik heb een plan voor volgend jaar, maar die ga ik niet delen. We zullen het dus gaan zien”, aldus Bottas.

Foto: Motorsport Images