De vijfde wereldtitel van Lewis Hamilton kan niemand ontgaan zijn. Ook de man die dit jaar misschien wel het dichtst bij Hamilton in de buurt was, teamgenoot Valtteri Bottas, heeft lovende woorden voor de wereldkampioen.

Een onderonsje tussen de teamgenoten.

“Lewis verdient deze titel echt. Hij had een heel sterk seizoen, zeker de tweede helft.” Daarmee doelt de Fin op de sterke reeks na de zomer, waarin Hamilton een kleine voorsprong wist uit te bouwen tot een voorsprong die groot genoeg was om al in Mexico de titel veilig te stellen.

In de toekomst verwacht Bottas nog meer van zijn teamgenoot. “Natuurlijk heeft hij grootse dingen laten zien in de Formule 1 tot nu toe en hij heeft nog veel meer tijd voor zich liggen. Hij heeft een geweldig jaar gehad met bijna geen tegenslagen.”

‘Ontzettend veel zin in volgend jaar’
Gedurende het seizoen heeft Mercedes Bottas enkele malen ingezet om Hamilton te helpen. Hoewel dat tot kritiek leidde, ziet Bottas dat gewoon als een gebaar van hulp na een slechte seizoensstart. “Toen ik mijn eigen kansen op de titel zag vervliegen, heb ik hem zo goed mogelijk geprobeerd te helpen om kampioen te worden. Maar, ik heb nu al ontzettend veel zin in het gevecht volgend jaar.”

Toch kan het vizier nog niet volledig op 2019 gericht worden: “We moeten blijven pushen en zorgen dat we het constructeurskampioenschap ook binnenhalen.”