Waar bij Mercedes de ene coureur geniet van zijn derde poleposition uit zijn carrière, sipt de ander na over zijn crash vroeg in de eerste kwalificatiesessie.

De lachende man bij Mercedes heet Vallteri Bottas, de Fin die na het wegvallen van teamgenoot Lewis Hamilton de eer hoog moest houden voor Mercedes. Met succes, want de Fin was Ferrari’s Sebastian Vettel nipt te snel af.

Bottas, die zich nog een beetje ‘shaky’ zegt te voelen op het moment dat hij uit zijn W07 stapt, is vanzelfsprekend gelukkig: “Het gat naar Seb en Kimi is niet groot, maar mijn ronde dik in orde, dus dit geeft wel even een goed gevoel.”

“Het is natuurlijk jammer dat Lewis aan het begin van de kwalificatie weg viel, maar ik ben blij dat ik die teleurstelling een beetje wist te compenseren”, vervolgt Bottas.

Of hij nu de logische favoriet is voor de zege? “We beschikken over een goede auto, ook voor de race en natuurlijk helpt het om ver naar voren te staan, maar Ferrari zal niet ver weg zijn. Ik kijk in ieder geval uit naar de dag van morgen.”

Hamilton
Het routeboek van Lewis Hamilton zal er voor morgen wat anders uit zien dan dat van Bottas. Waar Bottas hoopt zo weinig mogelijk mensen te hoeven passeren, geldt voor Hamilton na zijn crash juist het tegenovergestelde.

Lewis Hamilton was al snel klaar.

“Ik weet vast en zeker mijn weg naar voren te vinden”, zo doet Hamilton zijn verhaal ten overstaan van de pers. Gevraagd naar of hij daar enigszins van zou kunnen genieten, antwoordt hij dat ‘van genieten momenteel even geen sprake is’.

Hamilton geeft aan niet te weten waarom hij de controle over de auto verloor, maar hij neemt hij wel de verantwoordelijkheid voor zijn crash en de uitdaging waar hij nu voor staat: “Uitdagingen maken het leven interessant, maar deze heb ik aan mezelf te danken.”