Valtteri Bottas is volgend jaar de teamgenoot van Pastor Maldonado bij Williams. De Fin was dit jaar al testcoureur voor de renstal uit Grove. Bruno Senna moet na één jaar al zijn biezen pakken bij het team.

Bottas reed dit jaar al meerdere vrijdagtrainingen voor Williams, dat hem al langer begeleidde in zijn loopbaan. De Fin is natuurlijk enorm blij dat hij promotie heeft gemaakt. “Het is al mijn hele leven lang mijn droom om mee te racen in de Formule 1”, zegt de 23-jarige coureur. “Ik vind het heel bijzonder dat ik dat voor een van de meest legendarische teams mag doen.”

“Ik heb erg genoten van mijn eerste drie jaar bij Williams en voel mij hier erg thuis. Het is altijd mijn doel geweest om in 2013 de promotie te maken naar een racezitje en ik kijk er naar uit om mijn F1-debuut te maken. Hopelijk gaan we veel successen boeken.”

Maldonado hoopt volgend jaar meer successen te boeken dan het afgelopen seizoen. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Williams en ben natuurlijk erg blij dat ik hier in 2013 weer mag racen. 2012 was een memorabel jaar dankzij mijn winst in Spanje en het feit dat we veel beter zijn geworden. Ik heb erg veel vertrouwen in Williams en hopelijk staan we volgend jaar nog verder vooraan.”