Valtteri Bottas spreekt nog niet met Williams over een contract voor 2017. De Fin maakt zich vooralsnog niet druk om zijn Formule 1-toekomst.

Volgens geruchten in de pers kan die toekomst ook nog altijd bij Ferrari liggen. Bottas werd in 2015 ook al genoemd als mogelijke opvolger van zijn landgenoot Kimi Räikkönen bij de Scuderia.

De naam van Bottas wordt dit jaar wat minder genoemd, maar zingt nog wel rond. Vorig jaar had Bottas last van alle speculatie, zo erkende hij. Met de ervaring van toen staat de coureur uit Nastola er nu echter relaxter in, zegt hij.

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Thursday 12 May 2016 - Valtteri Bottas (FIN) Williams.

Bottas ziet zijn toekomst met vertrouwen tegemoet.

“Ik ben persoonlijk natuurlijk geïnteresseerd in wat er speelt op de rijdersmarkt, maar voor nu is het nog vrij rustig. Als er weer zoveel geruchten komen als vorig jaar, denk ik dat ik daar nu beter mee om kan gaan, want ik heb het al eens meegemaakt.”

“Ik maak me geen zorgen over hoe en wat zich allemaal kan ontvouwen. Het wordt hoe dan ook interessant. Ik ben benieuwd wat iedereen nu weer bedenkt”, kan Bottas er wel om lachen.

Over de nieuwe Ferrari-geruchten heeft hij verder ‘niet echt iets te zeggen’. Met zijn huidige team Williams zijn nog geen onderhandelingen gaande, antwoordt hij desgevraagd: “Nee”, is zijn korte respons.

“Ik weet wel zeker dat we spoedig gaan praten, dat is normaal gesproken althans zo. Ik hoef het exacte moment natuurlijk niet met de buitenwereld te delen, maar er is op het moment geen haast geboden. We zien het wel.”

Williams & Ferrari
Bottas’ deal met Williams loopt eind dit jaar af. Hetzelfde geldt voor de deal van zijn teamgenoot Felipe Massa. Meerdere coureurs zijn met Williams in verband gebracht, waaronder Jenson Button, Carlos Sainz en Daniil Kvyat.

Bij Ferrari staat Sebastian Vettel nog gewoon onder contract voor 2017. Räikkönen dus niet. De wereldkampioen van 2007 wil graag verder met Ferrari: “Maar het is niet mijn beslissing”, zo maakt hij duidelijk dat het aan het team is.