Valtteri Bottas zegt dat hij de rest van zijn carrière speciale oefeningen zal blijven doen om rugklachten zoals eerder dit jaar in Melbourne te voorkomen.

Valtteri Bottas stapte na de kwalificatie van de Grand Prix van Australië ronduit ongemakkelijk uit zijn auto. Onderzoek wees uit dat hij een klein scheurtje had opgelopen in één van de wervels in zijn onderrug, hoogswaarschijnlijk door een verkeerde zitpositie. Hij moest de race laten schieten, maar stond twee weken later gewoon weer aan de start in Maleisië. Om pijnvrij te blijven doet Bottas sindsdien speciale oefeningen, die hij naar eigen zeggen de rest van zijn actieve carrière zal blijven volhouden.

“Ik doe drie à vier keer per week oefeningen die gericht zijn op het trainen van mijn onderrug en de omliggende spiergroepen”, vertelt Bottas aan Autosport. “Ik zal dat gedurende mijn loopbaan blijven doen om een terugkeer van de rugklachten te voorkomen.”

Bottas geeft te kennen dat hij na het missen van de openingsrace wat tijd nodig had om weer op gang te komen, hetgeen hem met zeven puntenfinishes uit de laatste negen races prima is gelukt: “Na zo’n incident ben je niet meteen weer honderd procent. Het vorige raceweekend ligt immers nog vers in je geheugen en je vraagt je voortdurend af of de rug het wel gaat houden. Dat maakt het racen er niet gemakkelijker op. Na de Grand Prix van Maleisië ging het echter weer prima en heb ik nergens meer last van gehad.”