Valtteri Bottas en Guanyou Zhou rijden ook in 2024 namens Alfa Romeo in de Formule 1. Het Zwitserse team bevestigde dat donderdagochtend in aanloop naar de Grand Prix van Singapore. Daarmee komt er een einde aan speculaties over de toekomst van met name Zhou.

De aankondiging dat Bottas en Zhou ook volgend jaar de vaste coureurs zijn, betekent dat Alfa Romeo het Franse talent Theo Pourchaire op de reservebank zet. Hij wordt testcoureur en zal invallen als de Fin of de Chinees niet beschikbaar is.

Met het nieuws drukt Alfa Romeo de berichten de kop in dat Pourchaire mogelijk het stoeltje van Zhou over zou nemen in 2024. De Chinees had een aflopende verbintenis. Die van Bottas liep sowieso al door. De Fin staat tot en met 2025 onder contract bij het team dat daarna opgaat in Audi.

Voor Bottas en Zhou betekent het een derde seizoen op rij als rijdersduo. Beiden stapten in 2022 in bij Alfa Romeo. Meer dan een positie in het middenveld zat er sindsdien niet in voor het team. Op dit moment staat de renstal met 10 punten negende en voorlaatste in de strijd om de constructeurstitel: Bottas scoorde tot nu toe 6 punten, Zhou 4.

Nieuws, achtergronden, historie, tijdschema: hier lees je alles over de Singapore GP


De speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online en dan heb je jouw exemplaar, met gratis bezorging in heel Nederland, nog voor de Grand Prix binnen! In deze editie vind je alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, van mooie interviews tot achtergronden en nuttige informatie. Zoals:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!