Eric Boullier is ervan overtuigd dat Romain Grosjean niet meer dezelfde coureur is als de brokkenpiloot van afgelopen jaar. Na een reeks incidenten in Monaco drukken velen deze stempel echter weer op de Fransman.

Vier incidenten, nul punten en tien plaatsen straf op de grid in Cananda. Dat is het resultaat voor Grosjean na een weekend racen in Monaco. Niet iets om trots op te zijn, maar volgens teambaas van Lotus, Eric Boullier, is er niets aan de hand.

“Hij was een beetje gefrustreerd”, legt Boullier uit. “Eerst maakt hij een foutje in de vrije training. En dat terwijl hij weet dat hij snel is. Dan mist hij Q3, omdat Ricciardo hem ophoudt. Dat is een nieuwe teleurstelling die hij blijkbaar niet helemaal heeft verwerkt. Hij had het tempo, dus het is gewoon jammer voor hem.”

Mede door de frustratie die Boullier aanhaalt, is Grosjean tijdens de race ongeduldig als hij achter diezelfde Ricciardo zit. De Australiër, die de Fransman een gevaarlijke rijder noemt, remt volgens hem veel te vroeg. “Ik wil ook niet dat mijn race op zijn achterkant eindigt”, vertelt Grosjean na afloop teleurgesteld.

“We moeten weer even rustig met hem praten”, vervolgt Boullier. “In de fabriek gaan we het er over hebben en dan is alles weer goed. Hij heeft in de winter veel aan zichzelf gewerkt en is er goed uit gekomen. Na één weekend kunnen we niet gelijk stellen dat hij weer terug bij af is. Hij moet zich herpakken en weer goede resultaten boeken. In Bahrein heeft hij laten zien dat hij dat kan.”