Renault heeft Nick Heidfeld aan de kant geschoven omdat hij niet bracht wat het team van hem had verwacht. Dat stelt teambaas Eric Boullier.

Boullier ontkent dat een belangrijke deal die de Genii Group, eigenaar van het Formule 1-team, onlangs sloot in Brazilië de reden was dat Heidfeld werd vervangen door Bruno Senna voor in ieder geval de komende twee races. 

“De kans deed zich voor om Bruno te evalueren en daarom hebben we deze beslissing genomen”, verklaart Boullier, die zich geen zorgen maakt om de juridische stappen die Heidfeld heeft genomen. “De rechter heeft al een uitspraak gedaan en ik verwacht niet dat die in hoger beroep wordt verworpen.”

Op de vraag wat Heidfeld verkeerd heeft gedaan, antwoordt Boullier: “Dat kunnen jullie zelf ook bedenken. Elke sessie kreeg ik de vraag waarom Vitaly Petrov sneller was dan Nick. Ik was niet tevreden met zijn snelheid en wat hij als ervaren coureur in te brengen had.

Toch staat Boullier nog achter de keuze om Heidfeld aan te stellen als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica, terwijl Senna officieel reservecoureur was. “Nick is een aardige jongen, maar het werkte niet. Zijn leiderschap pakte niet goed uit in dit team.”

Boullier geeft Heidfeld ook niet de schuld van de zwakke prestaties in de laatste races. “De auto is niet goed genoeg, we hebben hem niet voldoende ontwikkeld”, stelt Boullier. “We hebben zelf ook fouten gemaakt, maar er moest iets veranderen om de negatieve spiraal te doorbreken en iedereen wakker te schudden.”