*

Boullier hoopt toch nog op Kubica

Daan de Geus

Daan de Geus

7 jaar geleden

Boullier hoopt toch nog op Kubica
Formule1

Eric Boullier, de teambaas van Renault, sluit toch niet uit dat de geblesseerde Robert Kubica nog voor het eind van het seizoen hersteld is.

Boullier weerspreekt zodoende de uitlatingen van team-eigenaar Gerard Lopez. Deze liet eerder deze week weten niet langer op Kubica te rekenen waar het racedeelnames in 2011 betreft, maar volgens Boullier had de teameigenaar het niet zo bedoeld: “Volgens mij zijn de uitlatingen van Gerard verkeerd vertaald of uit hun verband getrokken”, legt hij uit aan Autosport.

“Ik denk dat hetgeen dat hij heeft gezegd daardoor in een verkeerde context is geplaatst, hij heeft het niet zo bedoeld”, benadrukt Boullier, die aangeeft dat Kubica keihard werkt om weer fit te worden en het dus niet uit te sluiten valt dat hij dit jaar nog terugkeert: “Ik zag hem twee weken geleden nog en ik kan je garanderen dat hij er alles aan doet om terug te komen. Hij werkt keihard.”

“Meer dan Robert nu doet, is echt niet mogelijk. Zijn herstel verloopt prima. Hij moet nog meer stappen maken, maar dat kost tijd. Zijn zenuwen moeten zich herstellen en dat is een proces dat je niet kan versnellen, je kan er enkel op wachten.”

“Maar ik weet redelijk zeker dat Robert in staat zal zijn om terug te keren”, bezweert Boullier. “Het is echter aan hemzelf om te bepalen wanneer het zover is, want hij zal niet terugkomen voordat hij er echt klaar voor is.”

De teambaas heeft geen bepaald tijdsbestek in gedachten voor een beslissing van de zijde van de coureur, al durft hij wel een ruime schatting te geven: “We zouden het rond de zomer moeten weten”, stelt hij.

Lees meer over

Boullier Renault