*

Boullier: ‘Renault heeft geen financiële problemen’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 jaar geleden

Boullier: ‘Renault heeft geen financiële problemen’
Formule1

Renault-teambaas Eric Boullier ontkent dat zijn team financiële problemen heeft en weerspreekt tevens dat de renstal nog geld schuldig is aan de Franse autobouwer zelf.

Het team van Renault is tegenwoordig niet meer in handen van Renault, maar is voor het overgrote deel eigendom van investeringsmaatschappij Genii Capital, dat de renstal nu runt.

Sinds de overname steken er zo nu en dan echter geruchten op dat het financiele plaatje van de renstal niet helemaal sluitend is. Dat was vorig jaar al een paar keer zo en is ook nu weer het geval.

Teambaas Boullier weerspreekt deze geruchten echter in gesprek met Autosport: “Alles is in orde”, bezweert hij. “Er zijn totaal geen problemen.”

De grootste uitstaande post van het Formule 1-team zou een lening van ‘moederbedrijf’ Renault zijn, maar Boullier legt uit dat de vork wat anders in de steel zit. “We hebben, net als elk bedrijf, een aantal leningen afgesloten om onze investeringen te dekken, maar we zijn Renault dit jaar niets meer schuldig.”

“We hebben een contract met Renault dat meerdere jaren doorloopt en er is ook nog een soort speciale overeenkomst van kracht. Het is een beetje als het afbetalen van een hypotheek. We moeten in de toekomst nog enkele betalingen maken, maar dat is van latere zorg en hoeft dit jaar niet meer te gebeuren.”

Lees meer over

Boullier Renault