Renault moet de boel op orde krijgen en beter presteren. Dat vindt teambaas Eric Boullier: “We moeten vanaf Hongarije echt betere resultaten gaan boeken.”

Renault begon het seizoen goed met twee podiumplaatsen in de eerste twee races, maar is sindsdien aan het versloffen. De laatste drie races gaat het helemaal niet zo best meer: in Valencia scoorde Nick Heidfeld één enkel punt, waarna de Duitser in Silverstone vervolgens als achtste over de streep kwam en zijn teamgenoot Vitaly Petrov in de Nürburgring een schamel puntje pakte.

Het als vijfde geklasseerde Frans-Engelse team verliest zodoende terrein op rivaal Mercedes, terwijl Sauber en Force India – op plaats zes en zeven in het WK – nog wel op ruime achterstand staan, maar de laatste drie Grands Prix toch beter hebben gescoord.

“Het zit allemaal dicht bij elkaar en Force India en Sauber zijn beter gaan presteren, dus wij moeten er vanaf komend weekend ook meer uit zien te halen”, analyseert Boullier de situatie in gesprek met Autosport.

“Ik verwacht sowieso al een aantal races dat de auto beter gaat functioneren en we maken ook wel progressie, maar we moeten echt harder gaan werken en grotere stappen maken”, vervolgt de teambaas.

De Fransman geeft verder aan dat hij ook intern heeft laten weten dat Renault momenteel niet genoeg laat zien: “Ik vind dat het niet goed gaat en daar heb ik geen geheim van gemaakt.”

“Iedereen binnen het team is het daar echter mee eens en we zijn realistisch genoeg om te erkennen dat we relatief gezien achteruit zijn gegaan. De schouders worden er nu echter onder gezet en er wordt hard gewerkt om dat weer goed te maken.”