Ross Brawn noemt het betreurenswaardig dat vier teams uit de FOTA zijn gestapt. Het vertrek van Ferrari, Red Bull, Toro Rosso en Sauber zet de toekomst van de belangenvereniging op het spel.

 

“Het is heel spijtig dat we enkele leden hebben verloren”, zegt Brawn. “De overgebleven leden zijn erg toegewijd, maar het zou ons allemaal wel eens kunnen opbreken dat we uiteen zijn gedreven.”

 

Brawn doelt daarbij op de aanstaande onderhandelingen over de nieuwe Concorde-overeenkomst. “Bij druk van buitenaf is het goed om samen op te trekken”, zegt Brawn. “Ik geloof in de FOTA en ben teleurgesteld over wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Het doel was om de juiste oplossingen te vinden voor de Formule 1 als geheel, niet voor individuele teams.”

 

De teambaas van Mercedes heeft gesprekken gevoerd met zijn collega’s van Ferrari, McLaren en Red Bull over de budgetrestricties. Dat heeft vooralsnog niets opgeleverd, maar volgens Brawn is het essentieel om tot overeenstemming te komen.

 

“De RRA is erg belangrijk”, zegt hij. “We moeten een manier vinden om de kosten binnen de perken te houden. De technische en sportieve reglementen hebben hun grenzen. We moeten dus samen een compromis sluiten en ons daaraan houden. Anders loopt de sport gevaar.”