Daags na Michael Schumachers crash in Singapore springt Ross Brawn voor hem in de bres. Volgens de teambaas van Mercedes draagt de recordkampioen nog steeds ontzettend veel bij aan de ontwikkeling van het team.

Toen Mercedes vooraan meereed had Schumacher vaak pech. In Singapore kreeg hij voor de tweede keer dit jaar een positiestraf, toen hij vol in de achterkant van Jean-Éric Vergne reed. Brawn zingt echter geen valse noot over zijn coureur.

“Hij draagt verschrikkelijk veel bij in de ontwikkeling van de auto”, zegt de teambaas in een gesprek met radiozender BBC 5 Live. “Het wordt een lastige keuze voor hem of hij doorgaat of stopt. De keuze is vooral aan hem, maar we onderhandelen op dit moment nog”, aldus Brawn over volgend jaar.

Toch heeft Mercedes ook met Lewis Hamilton gesproken. “Wij zijn een ambitieus team en dan kijk je altijd met een schuin oog naar de topcoureurs. Er wordt in mijn ogen alleen te veel gespeculeerd”, meent Brawn. “In de komende weken en maanden zal er veel duidelijk worden.”

Een nieuw contract met Schumacher is echter nog niet beklonken. “We onderhandelen nog steeds dus veel mag ik er niet over kwijt. Michael is in ieder geval een enorme toevoeging aan het team. Hij heeft ons absoluut verder naar voren gebracht.”