De successen die Mercedes de laatste jaren heeft geboekt, zijn ook te danken aan het werk dat Michael Schumacher van 2010 tot en met 2012 bij het team heeft verricht.

Dat vertelt de voormalige Mercedes-teambaas Ross Brawn in interview met CNN, waarin hij stelt dat Schumachers nalatenschap nog duidelijk merkbaar is bij het team waar de Duitser drie jaar voor reed.

“Michael heeft absoluut bijgedragen aan de organisatie en structuur die de fundering vormen voor de recente successen van Mercedes”, zegt Brawn over de rol die Schumacher er heeft gespeeld.

De coureur die zeven titels won, twee met Benetton en vijf met Ferrari, heeft volgens Brawn eerst geholpen om Ferrari succes te brengen: “En daarna ging hij op dezelfde manier verder bij Mercedes.”

“Door zijn enorme kennis en volwassen benadering, kon hij om de tafel met een groep technici en engineers precies vertellen wat nodig was. Die gave was echt onmisbaar”, meent Brawn.

“Michael heeft op die manier een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de werkwijzen die Mercedes nu nog helpen om succesvol te zijn”, stelt de oud-teambaas.

Voor hij bij Mercedes met Schumacher werkte, boekte Brawn eerder al grote successen met de Duitser bij de teams van Benetton en Ferrari.

Brawn verliet Mercedes zelf eind 2013, eveneens voor de grote successen. Brawn is door de huidige teambazen echter geprezen als degene die de basis heeft gelegd voor de recente Mercedes-dominantie.

Schumacher heeft volgens Brawn een belangrijke rol gespeeld om Mercedes het topteam te maken dat het nu is.

Schumacher
Michael Schumacher werd in totaal zeven keer wereldkampioen Formule 1, wat een record is, en won tevens het recordaantal van 91 Grands Prix, uit in totaal 306 starts.

Schumacher debuteerde in 1991 voor Jordan en reed daarna tot en met 2006 voor Benetton en Ferrari in de Formule 1. Van 2010 tot en met 2012 maakte hij een comeback met Mercedes.

In de jaren dat Schumacher voor Mercedes reed, had het team het zwaar. Hij kon in zijn drie jaar bij dat team slechts op één poleposition en één podiumplek bogen.

Eind 2013 liep Schumacher zwaar hoofdletsel op bij een ski-ongeval. Hij lag enige maanden in coma en revalideert nog altijd thuis in Zwitserland.