Flavio Briatore vindt dat Felipe Massa ook volgend jaar voor Ferrari moet rijden. Volgens de Italiaan is het nu duidelijk wie de snelste is en is er rust in de tent.

Dat is in de ogen van Briatore een van de pilaren voor het halen van een titel. De voormalig teambaas van Renault en Benetton zou daarom nooit iemand als Sebastian Vettel naar Ferrari halen als Alonso er ook rijdt.

“Ik zou Massa nog een jaartje langer houden”, laat Briatore optekenen in Corriere dello Sport. “Ik zou nooit Vettel en Alonso in één team stoppen als er maar één coureur de titel kan winnen.”

Want dan, voorspelt Briatore, zal de geschiedenis zich herhalen. “We hebben het al vaker gezien. Met Alain Prost en Ayrton Senna, met Nigel Mansell en Prost en met Lewis Hamilton en Alonso. Het waren experimenten die teams verdeelden en tegelijkertijd was het ook nadelig voor beide coureurs.”

Het is volgens Briatore niet handig als teamgenoten aan elkaar gewaagd zijn. “Laat ik het zo zeggen: als ik een langzame coureur heb, zou ik een andere rijder halen die nog langzamer is”, besluit de teambaas die in 2009 werd verbannen uit de sport vanwege zijn rol in de opzettelijke crash van Nelsinho Piquet.