Bridgestone verwacht dat de race in Zuid-Korea een ‘interessante uitdaging’ wordt, aangezien er nog nooit op de baan is gereden en er dus geen data voorhanden zijn.

De bandenleverancier heeft zich bij zijn voorbereiding helemaal moeten baseren op data uit de simulator, omdat de Formule 1-race de eerste race ooit op de baan zal zijn.

“Op basis van deze informatie weten we dat de maximumsnelheid zo’n 310 kilometer per uur zal zijn en de gemiddelde snelheid 205 kilometer per uur”, zegt Bridgestone-directeur Hirohide Hamashima. “Daarmee zit de baan tussen Catalunya en Istanbul in, en als het om de snelheid gaat, lijkt het ook wel op Sepang. Dat is een belangrijke reden waarom we de harde en zachte band meenemen.”

“Deze Grand Prix is voor iedereen in de Formule 1 een interessante uitdaging”, vervolgt Hamashima. “En voor ons is het een goede test of al onze technologie naar behoren werkt.”

Hamashima voorziet een aantal lastige factoren voor de race. “We verwachten dat het asfalt op veel plekken sterk zal veranderen tijdens het weekend, omdat er voor het eerst op gereden wordt. Ook zullen de engineers van de teams enorm hard moeten werken om de juiste bandenstrategie en set-up te vinden.”

Bridgestone hoopt tussen de bedrijven door financieel een slaatje uit de nieuwe Grand Prix te slaan. “Korea is een sterk groeiende economie”, zegt directeur Hiroshi Yasukawa. “Bridgestone is al actief op deze markt, maar onze aanwezigheid tijdens de eerste Grand Prix hier zou veel moeten opleveren.”