Het is een algemeen verschijnsel dat sporters er rare gewoonten op nahouden. Neem nou Alonso. In Abu Dhabi baart hij opzien door met gewaxte benen te verschijnen.

Als Alonso zijn opwachting maakt, gaat alle aandacht automatisch uit naar zijn benen. Alsof je ogen er naar toe worden getrokken. Niet alleen de aanwezige vrouwen valt het op, ook de kerels.

Voor wielrenners is het gebruikelijk hun benen te waxen. Ze zijn daardoor meer gestroomlijnd en ook met masseren is het fijner. Maar wat voor voordeel moet het Alonso opleveren als hij in de cockpit van zijn Ferrari zit?

Of zou het puur een kwestie zijn van imponeren en psychologische oorlogsvoering: kijk eens hoeveel pijn ik vrijwillig doorsta door mijn benen te laten waxen?

Het heeft in ieder geval een onuitwisbare indruk achter gelaten op Lewis Hamilton. Gefascineerd verklaarde hij tegenover de Britse pers: “Het verbaasde me om zijn benen zo te zien. We zagen het meteen toen we binnenkwamen, tot groot genoeg van de rest.”

Webber vroeg direct: “Tot hoe ver heb je het laten waxen?” Terwijl Hamilton vooral onder de indruk was van de gladheid. “Ik had zoiets van: wow, die zijn shiny. Ik ben echt onder de indruk dat hij dat kan doorstaan. Het toont zijn mentale weerbaarheid.”