Williams kon vandaag nog geen vervolg geven aan de sensationele poleposition van Nico Hülkenberg in Brazilië. Het team bleef in de middenmoot steken.

Rubens Barrichello viel op weg naar de pits aan het eind van de eerste sessie stil met een kapotte motor. Voor de middagsessie kreeg hij een ander exemplaar.

“Geen reden tot paniek”, zegt Patrick Head. “We hebben wel wat kwesties met betrekking tot de afstelling, maar daar gaan we vanavond goed naar kijken. De zachte banden lijken nogal kwetsbaar met veel brandstof aan boord, dus mogelijk zien we wat interessante strategieën tijdens de kwalificatie en de race.”

Barrichello wilde zelf weinig woorden vuilmaken aan de eerste trainingsdag. “We presteerden niet zo goed als we hadden gewild. We hebben werk voor de boeg.”

Nico Hülkenberg spreekt woorden van gelijke strekking. “We zijn niet waar we wilden zijn op het moment. Maar het veld zit heel dicht op elkaar. We moeten een paar tienden zien te vinden.”

Toch is de Duitser redelijk tevreden over zijn dag. “Het was oké”, zegt hij. “De eerste sessies was best lastig. Ik was niet echt gelukkig met de auto, maar ’s middags voelde het een stuk beter aan nadat we de balans hadden aangepast.”