McLaren heeft bekendgemaakt dat het een samenwerking aangaat met tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT). Het partnership focust zich op potentieel gereduceerde risicoproducten en innovatie. Het gaat om een meerjarige deal. 

BAT is geen vreemde van de sport. Het bedrijf kocht Tyrrell in 1997 en was van 1999 tot 2005 in de Formule 1 actief als het team British American Racing (BAR).  Het team deed mee aan 118 races, maar behaalde nooit een overwinning. Wel scoorde het 15 keer een podium, waarvan elf derde plaatsen en vier tweede plekken waren.

BAT was eerder met het eigen BAR-team in de Formule 1 actief.

De nieuwe deal met McLaren is voor BAT een manier om te laten zien dat het zich ontwikkelt. Door de samenwerking hoopt het bedrijf zijn transformatie te versnellen en nicotine op een betere manier aan te bieden. Daarnaast hebben ze beide het verlangen om industrieën schoner te maken.

De terugkeer van BAT is verrassend aangezien het voor tabaksfabrikanten verboden is om een Formule 1-team te sponsoren. Eerder kwam Ferrari met ‘Misson Winnow’ dit is een campagne van Philip Morris en Malboro om mensen te ontmoedigen om te beginnen met roken. Via deze omweg kan het team nog gesponsord worden door een tabaksfabrikant.

Technologie is in beide gevallen de kern van de overeenkomst. Beide bedrijven hebben dezelfde interesse in technologie, innovatie en design. Ze gaan de samenwerking aan op het gebied van de batterijtechnologie en geavanceerde materialen.

“We verwelkomen BAT bij het team en we steunen hun ambitie voor een zinvolle en blijvende verandering door innovatie”, zegt McLaren-ceo Zak Brown. “BAT’s plan om te transformeren staat centraal in deze samenwerking en we zijn verheugd om onze technische ervaring en expertise te delen om dit te versnellen.”