*

Brown: ‘Vandoorne is toekomstig kampioen’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Brown: ‘Vandoorne is toekomstig kampioen’
Racepictures

McLaren-directeur Zak Brown denkt dat Stoffel Vandoorne een toekomstig wereldkampioen is. Ook denkt hij dat de Belg een geweldig duo zal vormen met Fernando Alonso.

Dat vertelt de McLaren-topman aan het Belgische Sporza, waar tegenover hij zich lovend uitlaat over de Vlaming Vandoorne. “Stoffel en Fernando samen in één ploeg zal geweldig zijn”, zegt Brown over McLarens rijdersduo voor 2017.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso is daarbij een bekende waarde, maar Brown verwacht ook veel van Vandoorne. “Stoffel is een ongelofelijke Formule 1-rijder, een toekomstige wereldkampioen”, meent Brown, die echter weet dat 2017, Vandoorne’s eerste volledige jaar, toch een soort leerjaar zal zijn.

“Sowieso zal Stoffel wel nog wat beginnersfouten maken, maar hij zal snel veel opsteken van Alonso”, veronderstelt Brown, die erop rekent dat de twee niet veel voor elkaar zullen onderdoen: “Het is niet de bedoeling dat er een groot gap gaapt tussen beide rijders.”

Vandoorne reed in 2016 één race voor McLaren en kwam tijdens vier testdagen in actie.

Vandoorne
Vandoorne zelf erkent, eveneens ten overstaan van Sporza, dat hij ‘in het begin natuurlijk veel moet leren’. “Het is misschien wel de eerste keer dat ik een seizoen in ga waarvan ik niet echt weet hoe het zal verlopen.”

Voor de langere termijn, zo laat Vandoorne optekenen, voelt hij zich echter zeker in staat mee te doen om de titel. “Ik voel me capabel ooit mee te strijden voor de wereldtitel, wat iets is dat niet voor veel rijders is weggelegd.”

Zoals eerder al uitgesproken, herhaalt Vandoorne dat het doel voor 2017 in de eerste plaats is om goed met Alonso samen te werken om McLaren vooruit te brengen. Vandoorne is daarbij echter ook van zins zo goed mogelijk te presteren in de teamstrijd met de Spanjaard, die hij als geweldige graadmeter ziet.

“Als we resultaten beginnen te boeken, zal er natuurlijk wat meer concurrentie komen tussen Alonso en mij. Dat is de Formule 1 eigen”, weet Vandoorne. “We krijgen daarbij alle twee dezelfde kansen, want bij McLaren worden de rijders gelijk behandeld. Ik zal echter sowieso met Alonso vergeleken worden.”