De Britse lobby voor George Russell draait al maandenlang op volle toeren. De jonge Brit is ook wat oud-coureur en Sky Sports-analist de gedoodverfde opvolger van Valtteri Bottas bij Mercedes: “Het zou me niet verrassen als hij volgend jaar het stoeltje naast Lewis Hamilton krijgt.”

Russell maakt al zeven jaar lang deel uit van het talentprogramma van Mercedes. Hij werd gestald bij klantenteam Williams om meters te maken, straks heeft Russell er daar drie jaar op zitten. In Bahrein liet Russell al zien uit het goede hout gesneden te zijn, pech stond een zege bij zijn invalbeurt bij Mercedes in de weg.

Lees ook: Brundle: ‘Russell verhoogde zijn eigen waarde en deed die van Bottas dalen’

Het was olie op het vuur wat betreft de discussie rond Russell en huidige tweede coureur Valtteri Bottas. De Fin overtuigd de laatste jaren niet, ook op Brundle maakt hij geen verpletterende indruk meer. “Als je aan het roer staat bij Mercedes en je kijkt naar Valtteri, zou je dan zeggen: ‘Is hij onze man die de kampioenschappen binnenhaalt zodra Lewis met pensioen gaat?’ Ik denk dat het antwoord dan ‘nee’ is.”

“Ik heb bewondering voor Valtteri, ik vind hem een goede coureur en hij doet het geweldig tegen de almachtige Lewis Hamilton. Maar je kan toch niet stellen dat als Lewis er niet zou zijn, Valtteri degene zou zijn die in zijn plaats. Ik denk dat Mercedes daar een jonge hond moet neerzetten die zich organisch kan ontwikkelen tot de jonge leider van het team, vroeg of laat.”

Lees ook: Brundle rekent op hattrick voor Verstappen: ‘Hij is in topvorm’