De reglementswijzigingen voor de auto’s van 2017 gaan zorgen voor meer angst bij jonge coureurs, denkt voormalig Formule 1-coureur Sébastien Buemi. De nieuwe reglementen zorgen ervoor dat de auto’s lastiger te besturen worden.

“De auto’s worden duidelijk sneller”, aldus Buemi aan Motorsport. “Lichamelijk wordt het moeilijk en dat was de afgelopen drie, vier seizoenen niet het geval. Voor de jongens die al een paar jaar in de Formule 1 zitten is het wel prima, maar voor de nieuwe coureurs is het waarschijnlijk een shock.”

Eerder dit jaar testte de voormalig Toro Rosso-coureur op het circuit van Mugello de aangepaste versie van de Red Bull RB11 uit 2015. De wagen was omgebouwd zodat deze om kon gaan met de bredere banden van Pirelli, die volgend seizoen gebruikt gaan worden. In totaal reed Buemi 82 ronden met de nieuwe banden.

“Ik denk dat de banden er goed uitzien, en de auto ziet er stilstaand ook al snel uit. Volgens mij wordt het geweldig. Meer G-krachten, meer snelheid in de bochten en dat is heel mooi. De teams moeten zich snel aanpassen, dus misschien wordt het veld een beetje opgeschud.”

Of de nieuwe regels voor meer spektakel zorgen weet Buemi niet. “De auto’s worden sneller in de bochten en langzamer op de rechte stukken, dus het is moeilijk om te zeggen of we meer inhaalacties gaan zien. Maar het wordt veel uitdagender en dat is hoe de Formule 1 zou moeten zijn.”

Sébastien Buemi reed van 2009 tot en met 2011 voor Toro Rosso. Hij verscheen in totaal bij 55 races aan de start en behaalde 29 punten. Afgelopen seizoen werd Buemi kampioen in het elektrische kampioenschap Formule E.