Sébastien Buemi is het oneens met de straf die hij heeft gekregen naar aanleiding van zijn aanvaring met Nick Heidfeld in Duitsland. De Toro Rosso-coureur moet in Hongarije vijf startplaatsen inleveren.

Buemi en Heidfeld kwamen elkaar in de tiende ronden tegen in de aanloop naar de chicane. Heidfeld zat achter de Zwitser en was sneller, dus wilde een poging ondernemen om hem in te halen. De Renault-coureur zag dat Buemi de linkerkant afdekte, dus hij koos ervoor om rechts te passeren, maar Buemi schoof toen naar rechts en duwde Heidfeld het gras op, waarna deze crashte en uitviel.

De wedstrijdleiding was niet onder de indruk van Buemi’s actie en zijn verdediging daarvoor, waarna besloten werd hem een gridstraf van vijf startplaatsen te geven voor de Grand Prix van Hongarije, die komend weekend op de kalender staat.

In gesprek met de Zwitserse krant Blick laat Buemi echter blijken dat hij het daar niet mee eens is: “De straf is te zwaar”, meent hij. “Ik reed gewoon op de normale manier richting de chicane en begon met het aanremmen voor de bocht, zoals ik ook in de ronden daarvoor heb gedaan. Heidfeld wilde er gewoon te graag voorbij en remde vijf tot acht meter te laat.”

“Ik vind bovendien dat ik al straf genoeg heb gehad, aangezien Heidfeld mijn rechter achterband lek heeft gemaakt door tegen mij aan te rijden”, pleit de Toro Rosso-coureur, die overigens niet in beroep gaat tegen de straf en zich er dus wel gewoon bij neerlegt. “Ik heb geen zin om een lange discussie met de wedstrijdleiding aan te gaan.”