*

Buemi: ‘Ik ben gelukkig nog niet vergeten’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 december 2012 14:20

Buemi: ‘Ik ben gelukkig nog niet vergeten’
Racepictures

Sébastien Buemi is blij dat de Formule 1-wereld hem nog niet vergeten is. De Zwitser, die in 2012 niet in de koningsklasse geracet heeft, maakt voor volgend seizoen namelijk kans op een plekje bij Force India.

Buemi, die van 2009 tot en met 2011 voor Toro Rosso reed, heeft zich afgelopen jaar beziggehouden met racen in het World Endurance Championship voor Toyota en een functie als test- en reservecoureur voor zowel Red Bull als Toro Rosso.

De nu 24-jarige coureur heeft al de zekerheid dat hij volgend jaar door kan gaan in laatstgenoemde rol – terwijl hij naar alle waarschijnlijkheid ook voor Toyota in de langeafstandsracerij actief kan blijven – maar heeft de vrijheid om te vertrekken als hij ergens in de Formule 1 een racezitje weet te vinden.

“Ik wacht nog op antwoord van Force India”, zo bevestigt Buemi tegenover Blick dat hij met het team uit Silverstone in gesprek is. “Voor zover bij mij bekend, is het stoeltje aldaar namelijk nog niet vergeven”, vervolgt de coureur die in de strijd om dat plekje concurrentie heeft van onder meer Adrian Sutil, Jules Bianchi, Jaime Alguersuari en Bruno Senna.

Behalve dat hij naar het plekje bij Force India hengelt, hoopt Buemi stiekem ook nog een telefoontje van Lotus te krijgen. “Daar is de zaak namelijk ook nog niet beklonken”, weet de coureur over wie Lotus-teambaas Eric Boullier eind 2010 zei dat hij destijds op ‘een speciale plaats’ op de kandidatenlijst voor 2011 stond.

Buemi kan verder ‘nog niet te veel zeggen’ over zijn toekomst, zo geeft hij aan. “Maar gelukkig zijn de meeste teams me nog niet vergeten”, besluit de Zwitser.

Lees meer over

Buemi Force India