Sébastien Buemi maakt zich niet druk om zijn Formule 1-toekomst. De Zwitser gaat er vanuit dat hij bij Toro Rosso mag blijven en verwacht dat binnen twee weken bevestigd te krijgen.

 

Gedurende raceseizoen werd lange tijd gedacht dat Toro Rosso één of beide coureurs zou inruilen voor 2012, maar inmiddels wordt er toch verwacht dat Buemi en zijn teamgenoot Jaime Alguersuari gewoon nog een jaar voor het team mogen rijden, al was het maar omdat de gedoodverfde opvolver – Daniel Ricciardo – heeft aangegeven dat het team zeer waarschijnlijk met hetzelfde rijdersduo verder gaat.

 

Hoewel enige grilligheid Red Bulls-adviseur en talentscout Helmut Marko niet kan worden ontzegd, gaat ook Buemi er nu van uit dat hij gewoon bij het team uit Faenza mag blijven: “Ik ben er heel erg zeker van en reken erop het beslissende woord binnen twee weken te horen”, zo laat hij optekenen door ESPNF1.

 

“Ik bereid me dan ook gewoon op dezelfde manier als altijd voor op het naderende seizoen”, vertelt Buemi, die zich niet gek laat maken door de onzekerheid die een bestaan als Formule 1-coureur met zich meebrengt: “Dat soort druk hoort er bij en is gewoon iets waar je mee moet leren leven als je in de Formule 1 actief bent.” 

 

Voor volgend jaar heeft Buemi zich – ervanuitgaande dat hij inderdaad mag blijven – ten doel gesteld ‘de best mogelijke resultaten voor Toro Rosso te behalen en daarna promotie maken naar een team dat vooraan het veld meedoet’.

 

“Wat dat betreft is het ook goed dat ik deel uitmaak van het Red Bull-programma, want Red Bull bezit het team dat kampioen is geworden en daardoor is er voor mij altijd een mogelijkheid om door te groeien en mijn doel te bereiken”, denkt hij.